lauantaina, lokakuuta 27

Kanankoipia Jamien tapaan

On mahdotonta olla pitämättä Jamie Oliverin kokkauksista. Yksinkertaiset raaka-aineet yhdistettynä helppoon toteutukseen on Oliverin reseptien suola. Niin myös tässäkin ohjeessa, jota on myös mm. puolen voikilon keittiössä kokeiltu.

  • broilerin koipi-reisipaloja
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • 2 kourallista puolikkaita kirsikkatomaatteja
  • ½ valkosipuli
  • muutama peruna
  • ½ chili
  • oliiviöljyä

Mausta kanankoivet suolalla ja pippurilla. Hienonna basilikan varret, puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi perunat. Lisää kaikki ainekset uunivuokaan (perunat kannattaa laittaa alimmaisiksi). Ripottele päällimmäiseksi valkosipulinkynnet kuorineen sekä pieneksi pilkottu chili. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä. Sekoita varovasti ja kypsennä sitten 180 asteisessa uunissa n. 1½ tuntia, kunnes kanan nahka on rapeaa ja liha mureaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen harkinnut hankkia jonkun Jamie Oliverin opuksista. Onko sulla mahdollisesti ne kaikki hyllyssäsi? Jos on ,niin mitä niistä suosittelet. Vaikea valita, onhan niitä 5 kappaletta.Usein ulkomaisten köksäkirjojen hankintaintoani himmentää se seikka, että niitä ei useinkaan ole sovellettu suomalaisiin oloihin. Aineksia vaikeaa löytää meikäläisistä kaupoista jne.Jamie Oliveria on kyllä niin paljon joka puolella hehkutettu, että hänen kohdallaan ajattelin tehdä poikkeuksen ;-).

Aissa kirjoitti...

Heips Eppu!
Valitettavasti en omista yhtäkään Jamien kirjoista, mutta olen anoppikokelaani kirjahyllyssä päässyt näitä selailemaan ja reseptejä olen katsonut myös Jamien nettisivuilta ja nelosen Jamien kotona -nettisivuilta, joita lukemalla saa kyllä aika hyvän käsityksen reseptien luonteesta. Pääasiassa reseptit ovat helppoja ja yksinkertaisilla raaka-aineilla toteutettavia. Joissakin resepteissä saattaa löytyä kummallisuuksia, mutta joitakin aineksia kokonaan pois jättämällä tai hieman soveltamalla ne ovat kyllä kaikki toteutettavissa! Itse himoan tuota Jamien Italian-kirjaa, mutta ne ovat varmasti kaikki todella hyviä ja ostamisen arvoisia. Uskoisin, että lisätietoja Jamien kirjoista pystyy vielä antamaan Puolen voikilon keittiöstä http://puolikiloavoita.blogspot.com/ Oliivia.